Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Tony Hawk u metaverse-u gradi najveći virtualni skejt park

Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Tony Hawk otkrio je kako planira izgraditi najveći skejt park u metaverzumu zajedno sa virtualnim svijetom The Sandbox i NFT platformom Autograph. Tony Hawk Land bit će novo mjesto u The Sandbox-u. Mjesto će se klasificirati kao „napola virtualna nekretnina, napola zabavni park“.

Tony Hawk Land bit će izgrađen na Etherium blockchainu. Njegovi korisnici moći će plaćati kriptovalutom kako bi dobili pristup virtualnim zemljištima koja kasnije mogu koristiti za monetizaciju prodavanjem raznih stvari unutar igre u obliku NFT-jeva

Autograph će stvoriti NFT-jeve koji će biti bazirani na Tonyju Hawku i njegovim skejtbordovima, njegovoj opremi, odjeći i njegovom brendu općenito.

„The Sandbox će napraviti ove NFT-jeve da budu interoperabilni u svojem otvorenom metaverse-u, pretvarajući Autograph-ove avatare u 3D voxel verzije koje će imati svoju funkcionalnost vezanu za iskustvo, pružajući korisnost i vrijednost svojim vlasnicima,“ kažu u službenoj izjavi.

Podsjećamo, 3D voxel je model koji se stvara na isti način kao i 8-bit model u starim igrama, samo što, za razliku od 8-bit modela, kod kojih je osnovna gradivna jedinica kvadrat (2D), kod voxel modela je osnovna gradivna jedinica kocka (3D).

Hawk kaže: „Cijeli svoj život sam bio fan novih tehnologija – od prvih videoigara i kućnih računala sa CGI tehnologijom – pa sam tako fasciniran metaverse-om i uzbuđen što imam priliku donesti našu kulturu u virtualni svijet The Sandbox-a“.

The Sandbox ima preko 300 postojećih partnerstava s raznim tvrtkama i ljudima poput Ubisoft-a, The Walking Dead-a, Snoop Dogg-a, Atari-jem i slično.