Virtualna stvarnost

Vaš posrednik između stvarnog i virtualnog svijeta

Predstavljamo vam novi specijalizirani medij – Virtualna Stvarnost

virtualnastvarnost.net
Budi posrednik između stvarnog i virtualnog – podijeli članak:

Poštovani čitatelji,

predstavljamo vam novi specijalizirani medij namijenjen informiranju čitatelja o novostima iz svijeta virtualne stvarnosti. Nastao je kao odgovor na potrebu za portalom koji će se baviti isključivo temama virtualnog svijeta – onog nevidljivom golom oku i nedodirljivom stvarnom svijetu.

Pisat ćemo vam o tehnološkim dostignućima i rješenjima svih oblika proširenih stvarnosti. Prošetat ćemo virtualnim svjetovima te ćemo dijelove realnog svijeta ponijeti sa sobom u virtualne. Predstavit ćemo nove uređaje i aplikacije, isprobati ih te tragati za novim oblicima primjene u svakodnevnom životu. U rubrici Financije dobit ćete pregled tržišta iz financijske perspektive te čitati o poslovanju tehnoloških kompanija.

Radi se o neiscrpnoj temi koja je napokon doživjela ozbiljnu fazu razvoja. Iako su koncepti proširenih stvarnosti poznati već desetljećima, pod povećalo javnosti došli su unazad deset godina. Oculus je temelje današnje slave postavio na Kickstarteru 2013. Nedugo nakon pojavile su se Google Cardboard, Samsung Gear VR te Playstation VR. Gradom ste sigurno viđali ljude koji love Pokemone kroz Pokemon Go a možda znate nekoga tko živi na Second Life-u ili gradi nešto u Minecraftu. Krajem prošle godine Facebook je promjenom branda u ime Meta zaludio javnost i pojmom Metaversa najavio veliku prekretnicu u poslovanju. Neke od hrvatskih tvrtki već su poduzele ozbiljne korake i proširile svoje poslovanje na virtualne svjetove, a mi ćemo ih s radošću medijski pratiti.

Koliko puta vam se već dogodila situacija da ste propustili dobru priliku? Jeste li imali osjećaj da su svi znali prije vas i sad je prekasno da išta poduzimate? Dozvolite nam da budemo vaš posrednik između virtualnog i stvarnog te ne propustite revoluciju koja je u tijeku.

Za sve upite, kritike i komentare, možete nam se obratiti na [email protected]

Redakcija Virtualne Stvarnosti